Cadoc.nl's Top tien fotoboeken 2014 (deel 2)
Maandag 15 december 2014

Vandaag het tweede en laatste deel van de lijst met top-tien fotoboeken van 2014.

Andrea Botto. 19.06_26.08.1945.Andrea Botto verzorgde dit handgemaakte boek ter nagedachtenis aan zijn grootvader Primo Benedetti, die na afloop van de Tweede Wereldoorlog vanuit een Duits kamp zijn terugtocht naar Italië maakte. Aan de hand van het verhaal van zijn grootvader zocht Botto op internet foto's om zijn verhaal te illustreren.
Uitverkocht (herdruk in de maak!)


Awoiska van der Molen. Sequester. Fotograaf Awoiska van der Molen speelt op een fantastische manier met de elementen licht, schaduw en landschap. Ze weet ogenschijnlijk doodeenvoudige bossages om te toveren tot monumentale beelden. Dat werkt niet alleen met haar prints maar ook in boekvorm. De fantastische vormgeving was in handen van Hans Gremmen.
Uitverkocht (maar wordt wellicht herdrukt!)


Miki Hasegawa. The Path of Million Pens. Een zoektocht naar haar eigen identiteit zorgde er voor dat Miki Hasegawa ging spitten in haar familiegeschiedenis en kwam gaandeweg foto's van drie generaties vrouwen tegen. Het boek dat een resultaat van haar zoektocht is geworden, kun je dan ook zien als een zeer fraai en bijzonder vormgegeven dwarsdoorsnede van een familiefotoboek waarbij de beelden van de vrouwen uit Hasegawa's familiegeschiedenis samenvloeien tot haar eigen beeld.
Bestel hier een exemplaar


Anders Petersen. Aan boeken van en over Anders Petersen geen gebrek. Wanneer je echter op zoek gaat naar een up-to-date overzichtswerk dan moest je tot dit jaar wel even je best doen. Dankzij uitgeverij Max Ström is dat niet meer nodig. In deze kloeke catalogus zijn de beste, bekendste en meest treffende foto's opgenomen.
Bestel hier een exemplaar


Mathieu Keuter. De Nederlandse Bakbrommer Almanak 2014. - Last maar zeker niet least een product van eigen bodem: De Nederlandse Bakbrommer Almanak 2014. Kunstenaar Mathieu Keuter portretteert in zijn boek de subcultuur rond de bakbrommer. Al plakkend, knippend en herschikkend weet Keuter een beeld te scheppen van de bakbrommercultuur die we herkennen (ruige mannen, schurftige honden, bijzondere lading) maar dat niet noodzakelijkerwijs op absolute waarheid berust. Helaas verscheen het boek slechts in een oplage van 50 exemplaren waardoor veel te weinig mensen kennis hebben kunnen nemen van dit schitterende boek. Kijk voor meer info op de bijbehorende Facebook-pagina.
Uitverkocht