De postzegels van Joost Swarte
Maandag 24 december 2007
De vorige keer dat ik een boek van Joost Swarte besprak, dat ging over postzegels, heb ik nog eens in mijn eigen bescheiden collectie van Joost Swarte–parafernalia gekeken. En inderdaad, weer die postzegels.

Jaar van uitgifte: 1984
Onderwerp: Kinderpostzegels.
Joost Swarte ontwierp in totaal vier verschillende kinderpostzegels. Ze laten kinderen zien met ietwat dommige volwassenen. Een soort ministrip op postzegelformaat.


Jaar van uitgifte: 1991
Onderwerp: Kerstzegel.
Deze kerstzegel heeft een gouden hart met daar omheen vier mensen die de kerstwensen willen overbrengen.


Jaar van uitgifte: 2007
Onderwerp: Scouting.
Naar aanleiding van het scouting–thema "One World One Promise" (Eén wereld één vooruitzicht/belofte) van de 21e Wereld Jamboree in Essex (27 juli t/m 8 augustus 2007 in het Hylands Park) stelt ontwerper Joost Swarte samenwerking en wereldwijde verbondenheid van de padvinder centraal op de Jamboree–postzegels 2007. Beide begrippen hebben niet alleen betrekking op de (internationale) samenwerking én verbondenheid op de Wereld Jamboree, maar ook op de samenwerking én verbondenheid tussen zon/maan en aarde. Overigens is Swarte (net als de door hem bewonderde Herge) lid geweest van de scouting.


Jaar van uitgifte: 2007
Onderwerp: 100 jaar NBb.
Ter gelegenheid van het 100–jarig jubileum van de Nederlandse Boekverkopersbond ontwierp Joost Swarte een nieuw logo. Het logo van Joost Swarte zal het jubileumjaar gebruikt worden op alle uitingen van de NBb. Het jubileum heeft als thema "de vernieuwende boekhandel" meegekregen.
Links bij dit artikel: